WASHİNGTON (VAŞİNGTON) GEZİ REHBERİ

 

 

washingtondcmainph

WASHİNGTON (VAŞİNGTON ) GEZİ REHBERİ

 

Washington DC, Amerika Birleşik Devletleri’nin başkentidir. DC kısaltmasının açılımı “District of Columbia” (Kolumbiya Bölgesi)’dir. Maryland ve Virginia eyaletlerinin arasında yer alır. Kendi başına bir eyalet değildir ve hiçbir eyaletin sınırları içinde yer almaz. Direkt olarak federal devlete bağlıdır.

Beyaz Saray, Pentagon, ABD Kongresi, ABD Yüksek Mahkemesi, Dünya ülkelerinin büyükelçilikleri, kabine sekreterlikleri (bakanlıklar) gibi bütün federal kurumlar bu kentte yer alır.

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkentinin herhangi bir eyaletin sınırları içinde yer almasının o eyalete çok büyük bir ayrıcalık sağlayacağı düşüncesiyle bu kent District of Columbia denilen özel statüde bir bölge olarak kabul edilmiştir. Kentin belediye başkanı vardır; ama valisi yoktur. Kenti kongrede temsil eden kongre üyesi bulunur; ancak bu kongre üyelerinin oy hakkı bulunmamaktadır. Benzer bir şekilde bölgeyi temsil eden senatör bulunmamaktadır (tr.wikipedia.org).

Başkentin en önemli gezilecek ve görülecek yerleri : ‘The National Mall’ diye adlandırılan alanın etrafında yer alıyor. Bu bölge kısaca Kongre binası (U.S. Capitol Building) ile Washington Anıtı (Washington Monument) arasındaki alan diyebiliriz. Beyaz Saray (White House), Amerikan Kongre binası, Lincoln Anıtı (The Lincoln Memorial), Washington Anıtı, birçok müze ve Botanik Bahçesi (Botanical Garden) aynı bölgede bulunmaktadır. Yürüyerek rahatlıkla dolaşabileceğiniz bu alan sadece binalardan oluşmayıp, yeşil park alanları ile de imkanlar sunar. Ünlü ve muhteşem müzelerin ücretsiz olması özelliğini de unutmayın!..

Kent Gezimiz : 2014 tarihlidir…

 

 

Beni yeni web alanımdan izlemede kalın..

readmoredf1

kırmızıcizgi2

Beni İzleyin !..

insss

facloo

– Sayfa Başına Dön –

 

Yorum bırakın