GÜNEY BATI & KUZEY DOĞU ALMANYA

 

 

 

berlinmainph

 

Tarihi dokusu ve sıra dışı sokakları ile Avrupa’nın bohem, kültürel ve politik başkenti Berlin ve hemen güneyindeki sınır kenti olan Dresden  doğu Almanya’nın vazgeçilmezlerindendir.. Başkent Berlin aynı zamanda bir eyalet-kenttir. 1961’den 1990’a kadar (Komünist) Doğu ve Batı Berlin olarak ikiye ayrılmış olan kenti ikiye bölen duvara (Berlin Duvarı) sonradan “utanç duvarı” adı da verilmiştir. Daha sonra duvar yıkılmıştır. Berlin’den iki önemli ırmak geçmektedir. Bunlar Spree ve Havel’dir.

Almanya deyince akla ilk gelen “Berlin Duvarı” ile anılan şehir. Alt yapısı oturmuş metro ve diğer toplu taşıma sistemleri ile, tarihi, müzeleri, hayvanat bahçesi özellikle de bizlere hiçte yabancılık çektirmeyen Türk nüfusunun en fazla olduğu Alman kenti..Berlin’de 1700 civarında köprü bulunur. 368 metre yükseklikteki Berlin Televizyon Kulesi Almanya’nın en yüksek binasıdır.Avrupa’daki ilk trafik ışığı 1924 yılında Berlin’de Potsdamer Meydanı’na konmuştur. Şehirde 184 milletten insan yaşamaktadır.

 

ALMANYA GEZİSİ – Genel

Beni yeni web alanımdan izlemede kalın..

readmoredf1

 

 

BERLİN (Kuzey Doğu Almanya)

readmoredf1

 

♠  ♣  ♦  ♥

 

DRESDEN (Doğu Almanya)

readmoredf1

 

Kent Gezimiz (Berlin) : 2007 ve 2008 tarihlidir..

 

 

kırmızıcizgi2

stuttgartmainph2

STUTTGART GEZİ REHBERİ

(Güney Batı Almanya)

Almanya’nın altıncı büyük şehri, Baden-Württemberg eyaletinin başkenti ve en büyük belediyesi, Stuttgart vilayetinin (Regierungsbezirk) merkezidir. Almanya’nın güney’inde yer alır. Stuttgart Almanya’nın ticarette en aktif şehridir. Neckar nehri Stuttgart ile 1905’te birleşen Bad Cannstatt semtinden geçer, semtin içinde bir kaplıca bulunur. Ayrıca Türklerin en yoğun yaşadığı bölge yine Bad Cannstatt semtidir.

Stuttgart önemli bir endüstri bölgesinin merkezidir. Stuttgart ilçesinde Porsche, Mercedes-Benz, Bosch, SAP gibi dünyaca ünlü dev şirketlerin genel merkezleri yer almaktadır…

Gezi Tarihi : Ocak & mayıs 2017, 2015, 2019

Stuttgart ve Yakın Bölgeleri

readmoredf1

☺ ☻ ☺

Stuttgart-Uzak Bölgeler

readmoredf1

kırmızıcizgi2

BODENSEE – KONSTANZ GÖLÜ

(Güney & Güney Batı Almanya)

– ÇEVRE GEZİSİ –

 

Kıyı şeridini; Almanya, İsviçre ve Avusturya’nın oluşturduğu, bir sokak sonrası ülke değiştirilen, Avrupa’nın 160 km² lik alanı ile en küçük devleti (prenslik) olan “Liechtenstein” ın sınır komşuluğunda bulunan bir turizm cenneti.

Dört farklı ülkenin kültür taşlarının birbirleriyle kaynaştığı; Constance (Konstanz), Friedrichshafen, St.Gallen ve Bregenz, Meersburg, Überlingen, Lindau gibi şehirleri birbirine bağlıyan “iç deniz” misali bir göl. Göl’ün yüzölçümü 536 km². Avrupa’nın üçüncü en geniş gölü Bodensee (Constance), 273 km uzunluğunda sahil şeridine sahip…

Dünya turizminde; 4 Ülke, 2 tekerlek (bisiklet) ve 1 Göl’den oluşan mükemmel bir coğrafya olarak tanımlanan bir doğa harikası.. Konstanz Gölü – yerel halk tarafından “Bodensee” olarak adlandırılan, Alplerin eteğinde ve Avrupa’nın göbeğinde: hayalleri olan insanlar için bir gezi ve dinlenme  noktası konumundadır.

Almanlar nezdinde en güzel tatil beldesi olarak bilinir ve bölgenin havası ve manzarası ile bir çok kişiyi kendine çeker.Baden Württemberg Eyaleti’nin musluk suyu bu gölden temin edilmektedir..

 

Gezi Tarihi : Mayıs 2017

readmoredf1

 

kırmızıcizgi2

Beni İzleyin !..

insss

facloo

– Sayfa Başına Dön –

 

 

Yorum bırakın